اثر مدیریت آبیاری و سطوح مختلف اسیدآمینه بر عملکرد لوبیا
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1086-FWMC5
نویسندگان
1دانشگاه ازاد اسلامی واحد لاهیجان
2گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران.
چکیده
به منظور اثر مدیریت آبیاری و سطوح مختلف اسیدآمینه بر عملکرد لوبیا، آزمایش کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 1400 در استان گیلان انجام پذیرفت. تیمار اصلی شامل بدون آبیاری و نیاز آبی 60، 80 و 100 درصد، و تیمار فرعی شامل مقادیر مختلف اسیدآمینه با 0، 1، 5/1 و 2 لیتر در هکتار بود. نتایج تحقیق نشان داد که اثر آبیاری و سطوح مختلف اسیدآمینه بر عملکرد بیولوژیک در سطح 1 درصد معنیدار بود ولی اثر متقابل آنها معنیدار نشد. بیشترین میزان عملکرد بیولوژیک در تیمار 100 درصد نیاز آبی با میانگین 5891 کیلوگرم در هکتار بود. حداکثر عملکرد بیولوژیک در سطوح مختلف اسیدآمینه در تیمارهای 1، 5/1 و 2 لیتر در هکتار به ترتیب 4062، 4218 و 4006 کیلوگرم در هکتار بود. اثر آبیاری در سطح 5 درصد و اثر کود اسیدآمینه در سطح 1 درصد بر عملکرد غلاف معنیدار بود ولی اثر متقابل آنها معنیدار نشد. بیشترین عملکرد غلاف با 3110 کیلوگرم در هکتار در تیمار 100 درصد نیاز آبی بود. حداکثر عملکرد غلاف در سطوح مختلف اسیدآمینه در تیمارهای 1، 5/1 و 2 لیتر در هکتار به ترتیب 2280، 2411 و 2437 کیلوگرم در هکتار بود.
کلیدواژه ها
موضوعات