اثر میزان آب آبیاری بر خصوصیات کمّی، کیفی و فیزیولوژیک هندوانه

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1094-FWMC5
نویسندگان
1محقق، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
2دانشیار، بخش تحقیقات آبیاری و فیزیک خاک، موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
33- استادیار، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران.
4دانشیار، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران.
5مربی، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران.
چکیده
به منظور ارزیابی اثرات مقادیر مختلف آب آبیاری (115، 100، 85، 65، 55 و 45 درصد نیاز آبی) بر خصوصیات کمی، کیفی و فیزیولوژیک هندوانه پژوهشی در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. بر اساس نتایج این پژوهش، کم‌آبیاری موجب کاهش محتوای نسبی آب برگ (RWC)، افزایش نشت الکترولیت‌ها (EL) از برگ و افزایش کل مواد جامد محلول (TSS) آب میوه شد. بیشترین مقدار RWC در تیمار 115 درصد نیاز آبی مشاهده شد. تفاوت مقدار RWC در تیمار 85 درصد نیاز آبی و شاهد (100 درصد نیاز آبی) معنی‌دار نبود. بیشترین مقدار EL (94/59 درصد) و TSS (96/9 درصد) به تیمار 45 درصد نیاز آبی اختصاص داشت. مقدار TSS در تیمار 85 درصد نیاز آبی 6 درصد نسبت به شاهد بیشتر بود. عملکرد در تیمارهای 115 و 85 درصد نیاز آبی به ترتیب افزایش 7/4 درصدی و کاهش 5/13 درصدی را نسبت به شاهد نشان داد. بر اساس نتایج این پژوهش، در مناطقی که آب به عنوان عامل محدود کننده می‌باشد، تیمار 85 درصد نیاز آبی از لحاظ صفات بررسی شده قابل توصیه می‌باشد.
کلیدواژه ها
موضوعات