کاهش مصرف آب در مزارع سویا با استفاده از روش دانش بنیان بایوجمی (منطقه مورد مطالعه: کشت و صنعت کارون)
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1142-FWMC5
نویسندگان
1شرکت نانو واجد صنعت پرشیا
2شرکت نانو واحد صنعت پرشیا
چکیده
مدیریت آب در مزرعه بسته به منابع آب و خاک موجود عمدتاً با هدف حداکثر تولید محصول یا حداکثر بهره وری آب صورت میگیرد. تعیین آب مورد نیاز گیاه یکی از عوامل کلیدی در تعیین برنامه آبیاری گیاه است که در شرایط کمبود منابع آبی اهمیت بیشتری دارد. از این رو استفاده از رویکردهای دانش بنیان که بتواند باعث کاهش مصرف آب شود روشی مناسب میباشد. یکی از این روشها روش بایوجمی و استفاده از محصولات آن میباشد. این مطالعه در زمینهای کشت و صنعت کارون در شرکت ماهی کارون انجام گرفت. دو ژنوتیپ سویا (sk93 و saland) به وسعت 3 هکتار با محصولات بایوجمی کاشته شد و مصرف آب و عملکرد آن بررسی شد . علت کاشت سویا در این مجموعه ماهی کارون، نیاز مبرم به کنجاله سویا که یکی از مهم ترین نهاده ها درخصوص تولید خوراک آماده آبزیان، خودکفایی در بازار و تأمین بخشی از نهاده کنجاله سویا میباشد. نتایج نشان داد سویا در خوزستان که به طور معمول بین 5600 تا 8000 متر مکعب اب در هکتار مصرف میکنند با این روش 4800 متر مکعب مصرف کرده است همچنین عملکرد رقم سالند 1753 کیلوگرم در هکتار و رقم 93sk 3127کیلوگرم در هکتار برداشت شد.
کلیدواژه ها
موضوعات