بررسی میزان نیترات ورودی و خروجی از شبکه آبیاری و زهکشی کشت و صنعت نیشکر میرزا کوچک خان

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1153-FWMC5
نویسندگان
1دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی آب و محیط‌زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
22- استاد، گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی آب و محیط‌زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
چکیده
نیتروژن یکی از مهم‌ترین عناصر غذایی برای رشد نیشکر است که باعث رشد و نمو محصول، افزایش پنجه‌زنی، طولانی شدن میانگره‌ها، ریشه دهی بیشتر و افزایش عملکرد می‌شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین تغییرات میزان نیترات و کود اوره وارد شده به مزارع از طریق کود آبیاری و میزان نیترات و آمونیم باقیمانده در خاک در طول دوره رشد نیشکر کشت و صنعت میرزا کوچک خان انجام پذیرفت. به این منظور میزان نیترات موجود در آب آبیاری و در نتیجه میزان اوره وارد شده به مزارع همراه با آب آبیاری و خروجی از سیستم‌های زهکشی شبکه آبیاری و زهکشی، از فروردین‌ماه تا مهرماه سال 1401اندازه‌گیری گردید. نتایج نشان داد بیشترین مقدار نیترات و اوره وارد شده به مزارع به ترتیب برابر 93/24 و 2/12 کیلوگرم در هکتار، و بیشترین مقدار نیترات در آب خروجی از زه‌کش‌ها و کود اوره شسته شده از خاک به ترتیب به میزان 40/12 و 76/6 کیلوگرم در هکتار مربوط به اردیبهشت‌ماه بود.
کلیدواژه ها
موضوعات